1977 Epe
Geboren en opgegroeid in een fijn huis net buiten het dorp Epe op de Veluwe met liefde van mijn ouders, broer en mijn opa die bij ons woonde. Bij mijn opvoeding hoorde een groentetuin, fruitbomen en dieren op het erf. Ik leerde te leven met hart voor de mensen en natuur om mij heen.

2002 Wapenveld
Getrouwd, buitenleven en wonen rondom ons waardevolle eigen stekje aan het Apeldoorns Kanaal.

2014 Fotografie en meer 
Gediplomeerd vakfotograaf, Nederlandse Fotovakschool.

Een mix van wie ik ben met een vleugje eenvoud, minimalisme, vergankelijkheid en mijn liefde voor de natuur zijn veelal ingrediënten welke je terug ziet in mijn fotografie.

2023 Omscholen naar voedingsdeskundige
Na bijna 10 jaar te hebben genoten van mijn werk als vakfotograaf, voel ik dat het tijd is voor een andere invulling van mijn leven. In het dagelijks leven merk ik dat ik gezond leven, de natuur om mij heen, goed voor jezelf zorgen en met name voeding steeds belangrijker ga vinden. Om die reden heb ik de keuze gemaakt om de opleiding voedingsdeskundige te gaan doen, zodat ik hopelijk eind dit jaar mijn eigen praktijk kan gaan openen. Voorlopig zal ik een combinatie houden van fotografie opdrachten en opdrachten met betrekking tot voeding. Daarnaast vind ik het belangrijk volop te blijven genieten van mijn vrijheid, het leven samen met mijn lieve partner, heerlijke dochters, onze twee schatten van honden, mijn prins de kater, lieve poes en fijne mensen om mij heen. 

 Renate van der Heijden