September 2023 Volop zomer en volop buiten! 

In het voor- en najaar mocht ik weer op veel mooie plekjes rondom scholen mogen fotograferen…. zie op de foto’s hiernaast leerlingen gewoon lekker op het schoolplein in Heerde, tussen de boterbloemen in een veldje naast de school in Lierderholthuis, in de grootste schoolzandbak die ik ken in Vaassen, op het speelplein bij KOM groene kinderopvang ook in Vaassen. Zo ontzettend fijn allemaal en vooral gezellig!

Juni 2022 Sgoolfotografie van Apeldoorn tot voorbij Zwolle

 

Wat hou ik toch van buiten….. En dan ben ik als fotograaf niet de enige. De vele kinderen die ik dit voorjaar op scholen mocht fotograferen, voelen zich buiten net een tikkeltje fijner en blijer dan binnen in de studio en dat zie je terug in de foto’s. En daarbij komt ook nog het mooie zachte licht….. wat een cadeautje! Vanaf de meivakantie tot de zomervakantie kon ik zo’n beetje alle foto-opdrachten buiten doen. Het is ook fijn dat steeds meer scholen hiervoor open staan. 

Dit voorjaar mocht ik buiten aan de slag in Apeldoorn, Vaassen, Heerde, Wapenveld, Zwolle, Lierderholthuis en Wijthmen….

Op scholen werk ik als zelfstandig ondernemer in samenwerking met de organisatie Sgoolfotografie.nl.

Augustus 2021 Een mooie dag uit het leven – Epe

Mijn ouders hebben zo lang als ik weet een prachtige moestuin. Vroeger moest ik samen met mijn broer ook altijd de boontjes punten, zodat mijn moeder ze vervolgens kon wecken…….. Soms werden vriendjes en vriendinnetjes die langs kwamen om te spelen, ook met een dienblaadje bonen en een bonenpuntmesje op een stoel erbij ‘aan het werk’ gezet, haha. En nu als ik daar aan terug denk, zie ik alles voor mij…. hoe mijn vader het land altijd met de hand omspit, hoe mijn moeder de bonen plukt, hoe ze samen kijken welke pompoenen er rijp genoeg zijn om geplukt te worden. Nu wordt niet meer alles voor het gezin van destijds vijf personen gebruikt, maar verkopen ze de groenten die ze over hebben op een kraampje aan de straat, zodat ook andere mensen kunnen genieten van verse, eerlijke en biologische groenten. Mooi toch?

Daarnaast zie ik ook voor mij, hoe de bonen worden geweckt, hoe de heerlijke jammetjes van het tuinfruit worden bereid in de keuken en hoe ze tussendoor altijd tijd maken om samen koffie te drinken. Ik  hoef dit nu niet meer alleen voor mij te zien, ik kan nu ook de foto’s bekijken. Heel mooi en waardevol om te hebben.

De foto’s van het wecken, spitten en de jam-makerij, krijg ik hoop ik volgend voorjaar de kans voor om te fotograferen. 

Juni 2021 Websitefotografie Jenaplanschool – Heerde

Hoe tof weer op de Jenaplanschool te zijn. Mijn jongste dochter is nog niet zo lang geleden uitgestroomd naar het VO vanaf deze ontzettend fijne school. Hoe leuk is het om dan weer even terug te zijn en alle leerlingen en teamleden weer te ontmoeten.

Deze school bruist met onder andere vrolijke theaterlessen; ik mag een buitenles rekenen fotograferen en ik laat mij door de kinderen die de moestuin en kippen verzorgen rustig rondleiden door de groentetuin. Kip Tokkie poseert gewillig…… 

Tijdens het fotograferen krijg ik weer een mooie indruk van deze school, waarvan de foto’s nu gebruikt worden op de schoolwebsite en in foldermateriaal. 

 

Juni 2021 Sgoolfotografie Goede Herderschool – Wapenveld

Ondanks dat het voorjaar van 2021 meer dan regenachtig was, kon ik op deze prachtige dag weer heerlijk buiten fotograferen.
Dit is Jalyssa! Deze dame vond het heel erg leuk om op de foto te gaan, zie haar genieten!!!

 

Oktober 2020 Websitefotografie Jan Ligthartschool – Wapenveld

Het leuke aan deze school fotograferen was, dat deze in mijn eigen woonplaats staat.

Zo kennen veel kinderen en docenten mij en andersom. Dat maakt het extra gezellig en er wordt soms even extra geposeerd of een plekje in de buurt van de fotograaf gezocht om stil te gaan werken…..

Ik ken de school en het valt direct op dat de school een geweldige metamorfose heeft ondergaan. Dit merk je als je de frisse en hele ruime hal binnenstapt. Complimenten hoe mooi.

Tijdens het voorgesprek, spreken we een en ander af wat we gefotografeerd willen hebben, zoals natuurlijk de nieuwe frisse  kleuren die overal in het gebouw terugkomen, de lichte bibliotheek onder het oog van Jan Ligthart en onder andere het grote en groene plein.

Daarnaast hangt er in en om de school een ontzettend fijne sfeer. Heerlijk om te mogen vastleggen!

September 2020 Websitefotografie Montessori Sterrenschool – Vaassen

Wat een warm bad als je op deze school binnen komt. In overleg met school, maak ik voor websitefotografie beelden welke zoveel mogelijk bij de school passen.

In dit geval moést de schooltuin er zeker ook op!

Als je een paar uur op een school bent, voel je al snel een positieve binding met de kinderen. Het mooist vind ik als de kinderen in hun sas en helemaal zichzelf zijn; dat geeft al snel een goede impressie van de school.

September 2020 Schoolfotografie OBS De Spreng – Heerde

Als het even kan, maak ik super graag alle portretten buiten, zoals op deze school. De lichtomstandigheden zijn buiten wat lastiger te ‘regelen’ dan bij binnenportretten, maar joh, wat word ik altijd blij als het buiten kan!!

Op scholen werk ik als zelfstandig ondernemer samen met de organisatie Sgoolfotografie.nl.
Dit is een team van enthousiaste fotografen.

Mei 2020 Paardenfotografie – Wapenveld

In en rondom deze boomgaard aan het Apeldoorns Kanaal staat een minikudde lieve pony’s en paarden, welke liefdevol worden verzorgd door Marije en haar dochters.

Ik maakte een ongedwongen serie van alle paarden, pony’s en de kinderen….

Uiteraard worden alle dieren van top tot teen netjes gepoetst en de meiden laten vol trots kunstjes zien welke ze hebben geleerd samen of aan de pony.
Het prachtige licht op deze voorjaarsavond maakt het sfeertje compleet, kortom dit is een avondje genieten.

Mei 2020 Schoolfotografie Kubus – Wijthmen [Zwolle]

De afgelopen periode waren ivm de Covid-19-lockdown alle basisscholen gesloten. Na de meivakantie, gingen scholen gedeeltelijk weer open. Daarom heb ik de fotografie op deze relatief kleine school opgesplitst in 2 dagen. Het grote voordeel hiervan was dat ik  heerlijk veel tijd en aandacht kon geven aan de kinderen. Zo fijn!

Op scholen werk ik als zelfstandig ondernemer samen met de organisatie Sgoolfotografie.nl.
Dit is een team van enthousiaste fotografen.